بازار قیصریه اصفهان
اصفهان از شهرهای بسیار خوب و زیبا در ایران است که همه ساله گردشگران زیادی به انجا سفر می کنند ، این شهر با داشتن مکان های دیدنی زیاد و تاریخی تبدیل به یک مقصد اصلی برای گردشگری شده است ، در این مقاله از اس چارتر قصد داریم تا به شما بازار قیصریه اصفهان را معرفی کنیم تا اگر قصد داشتید به اصفهان و این بازار سفر کنید اطلاعاتی در مورد ان داشته باشید همچنین می توانید بلیط هواپیما تهران اصفهان چارتر خود را از سایت اس چارتر تهیه کنید و به این شهر دیدنی و زیبا سفر کنید در ادامه همراه اس چارتر باشید.
معرفی بازار قیصریه اصفهان
بازار قیصریه اصفهان از بازارهایی است که بسیار معروف می باشد این بازار تلفیقی از تاریخ ، فرهنگ ، و هنر است بازار قیصریه اصفهان از بازارهای معروف شهر اصفهان می باشد. در بازار قیصریه اصفهان بیشتر در بخش فرش فروشان فعالیت می کنند.
و به طور کلی می توانیم بگوییم که مخصوص فرش فروشان است ، این بازار اکنون به عنوان بزرگ ترین مرکز عرضه صنایع دستی در اصفهان فعالیت می کند و همینطور شناخته می شود در سال 1029 هجری قمری در شمال میدان تاریخی امام بنا شده است.
این بازار نه تنها امروزه بلکه در زمان های قدیم چون دوره صفویه بازاری در خصوص بزرگ ترین و مجلل ترین مرکز خرید و فروش فرش بوده است ، همچنین جهان گردان معروفی چون ناصر خسرو و شاردن در مورد این بنا گفته اند که بسیار شبیه به بنای تاریخی در اسیا ترکیه می باشد. این بازار که سرپوشیده است بسیار طولانی است و چند کیلومتر طول دارد ، هر قسمتی از این بازار متعلق به کالای ویژه تولید شده است و به فروش می رسد این بازار درب های ورودی مختلفی دارد که در این بازار مانند زمان های قدیم پارچه های گوناگون و مختلف با قلمکارهای اصفهان به فروش می رسد.
تاریخچه بازار قیصریه اصفهان
این بازار با دستور شخصی به نام شاه عباس اول احداث شد ، بازار قیصریه اصفهان در سال های 1011 و 1029 احداث شد ، این بازار در دوره صفویه مرکز فروش پارچه بوده است ، بازار قیصریه بخش اصفهان جدید دوره صفویه را به شهر سلجوقی میدان کهنه ان روزگار یعنی میدان قیام فعلی متصل می گرداند.
همچنین می گویند واژه قیصریه از واژه قیصر یا سزار مشتق گرفته شده است ، قیصریه به طور کلی به راسته ای از بازار گفته می شود که در ان کالاهای سبک وزن ، گران قیمت ، لوکس به فروش می رسیده است ، این بخش توسط حکومت و یا بازرگانان ثروتمند بنا می شده است و به دلیل توان مالی پیشه وران قیصریه این بخش از بازار را به لحاظ ویژگی های معماری و تزئینات غنی تر و پرکارتر از سایر بخش ها بوده است و همچنین هندسی تر احداث شده است ، قیصریه ها به دلیل وجود همین تزئینات غنی و سازندگان معتبر ان ها این بازار را به نام بازار شاهی و یا قیصریه می گفتند.
در مورد این بازار همانطور که خواندید داستان های زیادی گفته شده است و نام ان چند نوع مختلف دارد اما قدیمی ترین توصیفی که می شود از بازار قیصریه داشت این است که از قرن چهارم هجری قمری ( دوران دیالمه ) در کتاب رساله محسن اصفهان تحت عنوان بازار جورین گفته شده است که : بازاری بود بر دروازه خور یعنی خورشید که یکی از چهار دروازه مشهور اصفهان در ان زمان بوده است
و در فصل نوروز بیشتر مردم اصفهان با انواع خوردنی ها ، اشامیدنی ها ، الات ، ادوات موسیقی ، یک یا دو ماه را در ان محل به تفریح می پرداختند و خوش گذرانی می کردند و بالطبع برای احتیاج این جمعیت از اغذیه ، البسه ، بازارهایی را درست می کردند و بازاریان تمام چیزهایی را که داشته اند به انجا می اوردند. همچنین در بازار قیصریه مغازه هایی وجود دارد که از 400 سال قبل تا به امروز به عرضه تنها یک نوع کالا مبادرت کرده اند.
معماری بازار قیصریه چگونه است ؟
بازار قیصریه جزو زیباترین بازارهای اصفهان به شمار می رود این بازار که در راسته ان بازار قیصریه است در دو طبقه مرتفع احداث شده است و طبقه بالا ان مربوط به امور دفتری و بازرگانی اختصاص دارد و در طبقه پایین مغازه هایی وجود دارد که اصناف گوناگون در کنارهم قرار گرفته اند و مستقر هستند ،
بازار قیصریه اصفهان که بسیار مجلل و بزرگ است از ان بازارهای دیگری منشعب می شدند و بعضی از ان ها همچنان فعال می باشند و به مشاغل مختلف اختصاص دارند.
بخش های مختلف بازار قیصریه
ضرابخانه
در بخش شرق بازار ضرابخانه ای وجود دارد که در دوره صفویه محل ضرب سکه بوده است و این مکان اکنون تبدیل به بانک شده است.
کاروانسرای شاهی
در قسمت غربی بازار کاروانسرای زیبایی وجود دارد که در دو طبقه بنا شده است و تقریبا دارای 150 حجره می باشد ، در زمان های گذشته از این مکان به عنوان کاروان سرا و محلی برای مدیریت راسته استفاده می شده است ، امروزه کاروانسرای شاهی بیشتر با نام سرای ملک التجار در بین بازارهایی شناخته می شود.
چارسوی بازار
در وسط بازار محوطه بزرگ مدور شکلی وجود دارد که گنبد بسیار زیبا و تزئینات مقرنس های اسلیمی شده بر روی ان به کار رفته است این چارسو از جنوب به بازار قیصریه ، از شمال به تیمچه ضرابخانه ، از شرق به ضرابخانه سلطنتی ، و از غرب به کاروانسرا محدود می شود.
سردر بازار قیصریه
سردر بازار قیصریه در شمال میدان امام واقع شده است و دارای نفیس ترین و بهترین نقاشی های مربوط به دوران صفویه است این سردر با شکل قوس مانند و با استفاده از کاشی کاری های زیبا و همچنین نقاشی های رنگ باخته صفوی درست شده است ،
این نقاشی ها جزو ورودی بازار قیصریه هستند ، سردر قیصریه در زمان های گذشته سه طبقه داشته است که امروزه از طبقه سوم که نقاره خانه بوده است و در ان اوقات روز اعلام می شده است اثری نیست ،
این ساختمان از روی نمونه بنای دیگری در شهر قیصریه احداث شده است و به همین دلیل این نام را برای ان گذاشته اند ، سردر قیصریه در 15 دی ماه سال 1310 با شماره ثبت 103 در فهرست اثار ملی ایران قرار گرفته است و به عنوان بخشی از میدان نقش جهان و در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است.
همچنین یکی از جهانگردانی که در مورد سردر قیصریه صحبت کرده است شخصی به نام پیترو دلاواله ایتالیایی بوده است او در مورد این سردر می گوید : طرف بازار چشم انداز زیبایی وجود دارد که قرینه این مسجد مسجد جامع عباسی است که به همراه دو تالار مرتفع که روی غرفه ها ساخته شده اند. سقف داخلی سردر از کاشی هایی به رنگ اجری ، گل بهی ، سرمه ای تزئین شده است.
نحوه دسترسی به بازار قیصریه اصفهان چگونه است ؟
برای رفتن به این بازار ابتدا باید بلیط لحظه اخری خود را از سایت اس چارتر تهیه کنید و بعد از ان که به اصفهان رسیدید با استفاده از خودروی شخصی و یا حمل و نقل عمومی خودتان را به میدان نقش جهان اصفهان برسانید ، همچنین ایستگاه های اتوبوس و متروی میدان امام حسین در فاصله کمی از میدان نقش جهان اصفهان هستند که می توانید از ان استفاده کنید و باقی مسیر را با تاکسی و یا پیاده بروید ، همچنین اگر شما می خواهید با خودروی شخصی بروید باید خودتان را به خیابان سپه یا خیابان حافظ برسانید.
هزینه بازدید از بازار قیصریه اصفهان چقدر است ؟
بازدید از این بازار رایگان می باشد.
چه مدت زمانی باید از ان جاذبه گردشگری دیدن کنیم ؟
برای بازدید از بازار قیصریه اصفهان نیاز به یک تا دو ساعت زمان بازدید دارید.
ادرس بازار قیصریه اصفهان
ایران ، استان اصفهان ، اصفهان ، میدان نقش جهان